WTA nagrade: Povratak godine – Jaroslava Švedova

  Posle fantastične sezone 2010, gde je osvojila dve GS titule u dublu i bila 29. u singlu, usledila je operacija kolena 2011. i pad na WTA listi.  Ovu godinu je počela kao 259. teniserka sveta a završila na 29. mestu i zasluženo je dobila nagradu “Comeback Player Of The Year”  (Povratak godine).

Švedova je postala prva kazahstanska teniserka koja je igrala četvrtfinale RG. Ove sezone je na RG savladala branioca titule – Na Li a u četvrtfinalu je tesko izgubila od Kvitove iako je vodila u trećem setu sa 4-2.

Nekoliko nedelja kasnije igrala je i 4. kolo Vimbldona i takođe je tesno izgubila, ovoga puta od Serene Vilijams sa 6-1 2-6 7-5 . U trećem kolu Vimblona je dobila Saru Erani sa 6:0 i 6:4, a prvi set će biti upamćen kao “zlatni set”  jer ga je dobila bez izgubljenog poena.

Evo šta je Švedova rekla povodom nagrade:

“Ja sam veoma srećna što sam dobila ovu nagradu i što su mediji glasali za mene. Naporno sam radila tokom cele sezone i ova nagrada je za ceo moj tim” rekla je Švedova i dodala ” Želim u novoj sezoni da uđem u top 20 u singlu i da se vratim u top 10 dubl teniserki na svetu”.

Sutra saznajte ko je “Novajlija godine” (Newcomer Of The Year).