WTA Moskva: Ana u četvrtfinalu, Vesna ispala

ana ivanovic moskva 2013Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA tunrira u Moskvi. Ana je danas bila bolja od Čehinje Klare Zakopalove rezultatom 2-0, po setovima 6-3, 6-1. Naredna protivnica teniserke iz Srbije biće Australijanka Samanta Stosur koja je ranije danas sa 2-0 savladala Francuskinju Aliz Korne.

Ana je sjajno počela meč, te je u prva četiri gema dva puta oduzela servis Zakopalovoj i samim tim rešila prvi set u svoju korist. U nastavku je Čehinja vratila jedan brejk, ali ništa više nije mogla da uradi, pa ja Srpkinja prvi set osvojila rezultatom 6-3.

Drugi set počeo je brejkom Ane Ivanović, ali je Klara Zakopalova već u narednoim gemu vratila izgubljeno i izjednačila na 1-1. U nastavku je Srpkinja, već u trećem gemu, posle mnogo brejk šansi, napravila brejk, a potom i materijalizovala stečenu prednost. To nije bilo sve, pa je Ana još jednim brejkom povela sa velikih 4-1, a potom i teškom mugom, u desetominutnom gemu, došla do 5-1. U sedmom gemu, na servis Klare Zakopalove, Ana je stigla do dve meč lopte i iskoristivši prvu osvojila je drugi set rezultatom 6-1.

vesna dolonc wta moskva 2013Vesna Dolonc prokockala je priliku da se plasira u novo četvrtfinale Moskve. Bolja od nje bila je Danijela Hantuhova iz Slovačke rezultatom 3-6, 6-4, 6-4. Hantuhova će se u borbi za polufinale sastati sa Anastasijom Pavljučenkovom.

Uvodni set bolje je počela Vesna Dolonc , u prva tri gema napravila dva brejka, povela sa 3-1, ali je Danijela Hantuhova u četvrtom gemu vratila jedan brejk i smanjila na 3-1. Međutim, već u sledećem gemu Vesna je još jednom oduzela servis Slovakinji, a potom i materijalizovala stečenu prednost za velikih 5-1. U nastavku seta teniserke su razmenile još po jedan brejk, pa je Srpkinja prvi set rešila u svoju korist rezultatom 6-3.

Drugi set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, ali je već u trećem gemu Danijela Hantuhova napravila brejk i povela sa 2-1, a potom i materijalizovala stečenu prednost za 3-1. U narednom gemu Slovakinja je napravila još jedan brejk, a potom i povećala prednost na 5-1. U nastavku seta Vesna Dolonc je uspela da vrati jedan brejk, smanji rezultat na 5-4, ali je Hantuhova u desetom gemu iskoristila drugu set loptu i osvojila drugi set rezultatom 6-4.

Vesna Dolonc je sjajno počela treći set, sjajno servirala, potom, već u drugom gemu, napravila brejk, a potom i materijalizovala stečenu prednost za velikih 3-0, na startu odlučujućeg seta. Posle dosta muke Hantuhova je uspela da osvoji četvrti gem i smanji rezultat na 3-1, a onda je u sledećem gemu, posle prednosti Vesne Dolonc od 40-0, Danijela uspela da napravi brejk i smanji rezultat na 3-2. Međutim, u sledećem gemu Hantuhova je lošije servirala, a Vesna je iskoristila to i napravila još jedan brejk – 4-2. Ovo je na žalost bilo sve od Vesne u ovom duelu. U nastavku, kada se očekivalo da Srpkinja reši meč u svoju korist Slovakinja je napravila brejk, smanjila na 4-3, a potom je u devetom gemu, novim brejkom, stekla prednost od 5-4, da bi je u sledećem potvrdila i osvojila treći set rezultatom 6-4.