WTA Madrid: Halep i Šarapova za trofej

Polufinale u Madridu je prošlo u znaku pobeda favorita – Simona Halep je pobedila Petru Kvitovu sa 2-1 posle preokreta i plasirala se u svoje prvo Premijer Mandatori turnir u karijeri, dok je Šarapova deklasirala Agnješku Radvanjsku u svim segmentima igre.

official

 

Prvo polufinale su igrale Petra Kvitova i Simona Halep, 5. i 4. nositeljka ovog turnira. Kvitova se u polufinale plasirala bez borbe nakon što joj je Serena Vilijams predala meč zbog povrede leve butine, dok je Halepova, lagano u dva seta pobedila Anu Ivanović.

Prvi set je bio u znaku češke teniserke, koja je svojim vinerima ili greškama završavala poene, ali je bilo više vinera. U celom prvom setu su razmenile samo po jedan brejk, a u taj brejku je Kvitova imala više koncentracije i dobila ga je sa 7-4.

Drugi set je počeo idealno po Kvitovu. Odmah u prvom gemu je napravila brejk, i sigurnim servisima ga je čuvala sve do 3-2 i njenog servisa. Tada Simona, kao  uostalom i u meču sa Anom Ivanovič, niže 7 gemova, i preokreće rezultat u svoju korist na 3-6 ,0-2.

Do kraja meča Kvitova nije uspela da pripreti ozbiljnije servisu Rumunke i ona je sa 6-2 u trećem setu prošla u svoje prvo Premijer Mandatori finale u karijeri, a u drugo finale ove godine, posle titule u Dohi.

halep

Halepova trenutno ima skor 7/11 u finalima,  s time da je dobila poslednjih 7.

Za protivnicu će u finalu imati Mariju Šarapovu, koja je prosto nadigrala svoju protivnicu sa 6-1 6-4 u drugom polufinalu za nešto više od sat vremena igre.

sarapova madridŠarapova je prvi set odigrala izvanredno, pogađala je šta je htela, ubacivala fantastične prve servise i Poljakinja je prosto ostala zatečena superiornošću Šarapove.

U prvom setu je Šarapova nanizala 3 gema, pa je potom poklekla kada je trebalo da osigura dupli brejk, ali je novom serijom od tri gema okončala prvi set za manje od pola sata igre.

Ni drugi set nije počeo ništa drugačije. Šarapova nastavlja seriju na 6 gemova, i Radvanjska je ubrzo nalazi u bezizlanoj poziciji jer gubi 6-1 3-0. Ono što je bilo primetno je da je Agnješka bila vidno nervozna, ništa joj nije polazilo od ruke, i bila je prosto frustrirana dominacijom Šarapove.

Međutim tada kreće na sve ili ništa, pogađa neke dobre prve servise, ali se mora priznati i da je Šarapova malo popustila u tim trenucima, verovatno misleći da je meč gotov. Ubrzo je Poljakinja skroz preokrenula situaciju u drugom setu i sa 4 gema u nizu  imala je brejk prednosti i vodila je po prvi put u meču.

Imala je Poljakinja i dve gem lopte za prednost od čak 5-3, što bi joj omogućilo veliku psihološku prednost, i mogućnost igranja trećeg seta, međutim ruski reket broj jedan joj to ne dozvoljava i oduzima servis svojoj rivalki za 4-4.

Madrid-Open-WTA SharapovaTo kao da je potpuno obeshrabrilo Radvanjsku koja se u potpunosti predaje i Marija potom osvaja još dva gema, iskoristivši svoju 2. meč loptu za prolazak u novo finale, drugo zaredom u ovoj 2014. godini.

Marija se sutra bori za svoj 31. trofej u karijeri ali za svoju tek treću titulu na Premijer Mandatori turnirima. Obe titule je osvojila u Indijan Velsu, 2006. i 2013. dok je izgubila još 9 finala.

Sa Halepovom je igrala dva puta, oba puta na betonu i dobila u po dva seta. Sutra nas očekuje zanimljiv meč ali Šarapova ne bi smela sa ovakvom formom da ima previše problema .