WTA Luksemburg: Jelena lako do četvrtfinala

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Luksemburgu. Srpkinja je u drugoj rundi bila bolja od Amerikanke Ane Tatišvili sa maksimalnih 2-0, po setovima 6-4, 6-2, nakon jednog sata i 28 minuta igre. U brobri za polufinale naša igračica će se sastati sa Japankom Misaki Doi.

jankovicMeč je počeo sigurnim i dobrim servisima sa obe strane, te u prva četiri gema nismo videli ni jedanu priliku za oduzimanje servisa. U petom delu igre Jelena Janković je uspela da nakon 40-40 dođe do brejk prilike, a onda ju je i iskoristila. Srpkinja je potom vezala još dva gema, napravila novi brejk u osmom i tako vodila sa velikih i ispostaviće se nedostižnih 5-3. Amerikanka je uspela da odgovori ribrejkom, smanjila je prednost protivnice, ali je u desetom gemu naša igračica iskoristila treću set loptu i postavila konačnih 6-4 u ovom delu igre.

Drugi set počeo je dobrim servisima Ane Tatišvili, a onda je Amerikanka uspela da u drugom gemu dobro namuči JJ, došla je do tri brejk prilike, ali se naša igračica izvukla. Uspela je Jelena da u trećem delu uradi ono što Ana nije u drugom, iskoristila je četvrtu brejk priliku, a onda je u nastavku seta održala stečeno. Srpkinja je u šestom delu opet spasila brejk priliku, a onda je u sedmom definitivno potvrdila i pokazala svoje iskustvo, oduzela je Tatišvili servis još jednom, a potom je i materijalizovala stečenu prednost za konačnih i ubedljivih 6-2.