Istanbul: Pobede Radvanjske, Serene i Šarapove

  Radvanjska je bila bolja od Petre Kvitova iz Češke sa 6:3, 6:2, dok je Serena nadigrala Anđeliku Kerber sa 6:4, 6:1.

Posle tri uzastopna poraza, Radvanjska je napokon prekinula seriju poraza protiv Kvitova i tako je nanela braniteljki titule prvi poraz posle 25 uzastopnih trijumfa u dvoranama.

Kao što se i očekivalo, Kvitova je bila agresivnija, ali je napravila i suviše veliki broj grešaka – čak 41, uz 23 vinera. Sa druge strane, Poljakinja je imala 11 direktnih poena i svega pet neiznuđenih grešaka.

„Srećna sam zbog dobre igre. Prvi meč je uvek težak, navikavanje na novu podlogu nikada nije lako, ali igrala sam dobro od početka do kraja meča. Ovde je atmosfera uvek sjajna, ljudi ovde vole tenis i drago mi je što sam ponovo u Istanbulu“, izjavila je Radvanjska.

Kerber se držala do završnice prvog seta u duelu sa Serenom Vilijams, ali je Amerikanka protutnjala kroz drugi set i meč završila za jedan čas i 19 minuta igre (6:4, 6:1).

U prvom setu Serena je povela sa 3:0, Nemica je odmah vratila brejk i izjednačila na 3:3, ali je u desetom gemu Vilijamsova realizovala drugu set loptu i povela sa 6-4.

Tada je sve bilo rešeno i Serena je bila superiorna u drugom setu. Amerikanka je meč završila sa 26 direktnih poena i 20 grešaka, dok je Kerber upisala 15 vinera i 27 neiznuđenih grešaka.

Poslednji meč odigrale su Marija Šarapova i Sara Erani. Ruskinja je slavila identičnim rezultatom kao u finalu RG ove sezone, 6:3 6:2 posle 91 minuta igre.

Šarapova je bila ta koja je dominirala, gradila poene, imala više vinera (34-4), ali i više grešaka (24-12).