WB ŽREB/žene: Sve Srpkinje u istoj četvrtini!

Sve četiri srpske predstavnice ”spakovane” su u istiu četvrtinu, a tri od njih u istu osminu vimbldonskog žreba!

vIMBLDON

Jelena Janković u prvom kolu sastaće se sa Johanom Kontom iz Velike Britanije, a pobedica tog duela igraće sa boljom iz duela Janina Vikmajer iz Belgije ili Vesnom Dolonc! Vimbldonski žreb tu ne prestaje da se igra sa Srpkinjama. Bojana Jovanovski u prvom kolu igraće protiv Hrvatice Ajle Tomnljanović, a zatim, ako prođe, protiv bolje iz duela Kirsten Flipkens iz  Belgije ili  Julije Putinceve iz Kazahstana, a bolja iz tog okršaja ide upravo na JJ. Tj, Jelena pred sobom ima dve Srpkinje i dve Belgijanke kao najozbiljnije kandidate da je spreče da dođe do četvrte runde. E, a ond a dolazi ogroman test u vidu Viktorije Azarenke iz Belorusije.
Ana Ivanović otvara vimbldonsku kampanju protiv Viržini Razano iz Francuske,  u drugom kolu će je čekati bolja iz duela Eženi Bušar iz Kanade i Galina Voskoboeva iz Kazahstana. U trećoj rundi projektovanma protivnica  joj je Karla Suarez Navaro, a u četvrtoj, bivša šampionka Vimbldona Petra Kvitova. Pobednica ovog projektovanog duela igraće sa pobednicom duela Janković-Azarenka, ako svi nosioci ispoštuju svoj siding.

Dalje u donjoj polovini, drugi nosilac Azarenka u projektovanom polufinalu igraće protiv bolje iz projektovanog četvrtfinala Marija Šarapova-Sara Erani, koje u svojoj četvrtini imaju još i Karolinu Voznjacki, Kristinu Mladenović, Donu Vekić, Marion Bartolu, Sloan Stivens itd…
Donja polovina, projektovana treća runda. Erani-Lepčenko, Stivens-Woznjaci, Bartoli-Kirstea, Safarova-Šarapova, Kvitova-Makarova, Navaro-Ivanović,  Janković-Flipkens,  Korne-Azarenka.

U gornjoj polovini Serena Vilijams ide na Agnješku Radvanjsku, što bi bila repriza prošlogodišnjeg finala. A da bi do toga došlo, one u projektovanim četvrtfinalima moraju biti bole od Anđelike Kerber iz Nemačke, odnosno  Na Li iz Kine, a među ostalima i od Samante Stosur, Sabine Lisicki, Tamire Pašek, Marije Kirilenko, Nađe Petrove itd…
Gornja polovina, projektovana treća runda: Vilijams-Pašek, Stosur-Lisicki, Kirilenko-Peng, Oprandi-Kerber, Radvanjska-Bartel, Pavljučenkova-Petrova, Vinči-Li.

ZA VIŠE INFORMACIJE POGLEDAJTE OVDE:http://www.nettenis.org/wimbledon-2013-2/