WB ŽREB/muškarci: Janko i Viktor u derbiju prvog kola, Novak izbegao veliku četvorku

Osim Novaka Đokovića, srpski predstavnici na trećem Gren Slemu sezone mogu se požaliti da im žreb nije bio ni malo naklonjen.

trava.jpg

Što se muškog dela tiče,  kao posledica toga što je Nadal 5. nosilac čak trojica od velike četvorke nalaze se u istoj polovini žreba. Naime u projektovanim četvrtfinalima donje polovine žreba sastaće se  Rafael Nadal sa Rodžerom Federerom i Endi Mari sa Žoom Vilfridom Congom!
To znači da je Noletu  malo olakšan put do finala. Ipak, pred Noletom  su izazovi u vidu Tomaša Berdiha u četvrtfinalu i potencijalni polufinalni protivnici David Ferer i Huan Martin Del Potro koji igraju u drugom četvrtfinalu, koji će biti repriza prošlogodišnjeg.
Ipak, da krenemo od prve runde.
Novak ne bi trebalo da ima problema u prva tri kola. U prvom igra sa Nemcom Florijanom Majerom, zatim u drugom sa pobedikom duela Amerikanaca Bobija Rejnoldsa i Stiva Džonsona. U trećem kolu prvi projektovani nosilac biće mu Žeremi Šardi iz Francuske koji otvara protiv Amerikanca Rajana Harisona.
Od četvrte runde Novaku žreb ostaje nepredvidljiviji. U četvrtom kolu mogao bi se sastati sa Nemcom  Tomijem Hasom, koji je Novaka 2 puta pobeđivao na travi, od čega i jednom baš na Vimbldonu, 2009. godine. Ipak, da bi do tog duela došlo i Has mora pobediti svoje potencijalne protivnike; Žila Simona, Dimitrija Tursunova ili Felisijana Lopeza…
”Osveti” li Novak te poraze, kao i poslednji u Majamiju protiv Hasa, u četvrtfinalu će ga čekati bivši finalista Vimbldona, koji je  pre tog finala pobedio baš Novaka u polufinalu, Tomaš Berdih, koji mora proći izazove u vidu Rišara Gaskea, Sema Kverija itd…

Projektovani mečevi trećeg kola, gornja polovina žreba: Đoković – Šardi, Has – Simon, Gaske – Kveri, Berdih – Anderson, Ferer – Dolgopolov, Raonić – Kolšrajber, Nišikori – Sepi, Dimitrov – Del Potro 

U donjoj polovini nalaze  se Janko Tipsarević i Viktor Troicki i sastaće se na žalost već u prvom kolu! Pobednik tog duela sastaće se sa pobednikom duela Aleks Kuznjecov, Albert Montanjes. U trećem kolu Janka, ako prođe,  može da čeka repriza iz prošle godine protiv Mihaila Južnog iz Rusije. U četvrtom kolu pobednika će najverovatnije čekati Endi Mari, prošlogodišnji finalista. A  dalje, protivnici će biti već ponmenuti Conga, Nadal ili Federer, ako ne bude većih iznenađenja.

Projektovani mečevi trećeg kola, donja polovina žreba: Nadal – Per, Izner – Vavrinka, Almagro – Janovič, Fonjini – Federer, Conga – Beneto, Monako – Čilić, Tipsarević – Južni, Robredo – Mari.

VIŠE DETALJA OVDE. http://www.nettenis.org/wimbledon-2013-2/