WB: Braun šokirao Rafaela Nadala

Rege-boj-dastin-Braun-2Rafael Nadal je završio nastup na Vimbldonu u drugom kolu, jer ga je izbacio Nemac Dastin Braun, 102. teniser sveta sa 7-5, 3-6, 6-4, 6-4. Dalje od četvrtog kola na Vimbldonu Španac nije otišao još od 2011. godine. Nemac je već jednom pobedio Nadala – bilo je to na ATP turniru u Haleu prošle godine, što je njihov jedini međusobni meč. Popularni ‘Rasta’ tada je slavio ubedljivo, rezultatom 6-4, 6-1. 

Poreklom Jamajčanin Dastin Braun odigrao je perfektan meč, ne respektujući mnogo Rafaela Nadala. Od prvog gema Nemac je pritisnuo Španca, znajući da mu u poslednje vreme ne ide naročito dobro na travi, mada je osvojio titulu u Štutgartu. Nadal je samo u drugom setu ličio na sebe, a u svim ostalim je morao da juri prednost Brauna, koji mu je redovno uzimao brejkove.

“Moj jedini plan pred današnji meč je bio da uzađem na teren i odigram dobar meč. Nisam očekivao da ću posle 21 čas večeras i dalje biti na Vimbldonu”, priznao je posle meča oduševljeni Braun. On će u trećem kolu igrati protiv našeg Viktora Troickog.