Voznjacki optužena za rasizam!?

  Danska teniserka Karolina Voznjacki optužena je za rasizam zbog imitiranja Amerikanke Serene Vilijams, nakon što je grudnjak i šorc napunila peškirima.

Na nedavno odigranom egzibicionom meču u Brazilu sa Marijom Šarapovom, bivša najbolja teniserka iskoristila je peškire sa terena kako bi napunila grudnjak i šorc i na šaljiv način imitirala jednu od najboljih teniserki sveta.

Međutim, pojedini navijači su 22-godišnju Dankinju sada optužili za rasizam i oštro reagovali na šaljivu scenu.

Na sajtu ‘tumblr.com’ jedan bloger je napisao:“Ovo nije nevina šala kako mnogi opisuju. To je čist rasizam. Rugati se i podsmevati telu devojke afričkog porekla je stvarno smešno, ti glupa bela devojko. Stvarno je neverovatna.”

U članku na sajtu ‘feministing.com’ pisalo je sledeće: “Gledajući tok istorije i današnjeg odnosa prema lepoti i telima žena afričkog porekla, kada belkinja na bilo koji način imitira osobu afričkog porekla, posebno fizičke karakteristike velike zadnjice i grudi, onda je to rasizam.”

Ona je samo dan pre nastupa Karoline Voznijacki na svom Tviter nalogu napisala: “Da li u Brazilu prave bikini… u… mojoj veličini?”

Voznijacki je nakon egzibicionog meča, na konferenciji za novinare rekla da je malo šalila na račun svoje koleginice i drugarice Serene Vilijams.

Ovo nije prvi put da je Dankinja imitirala američku teniserku, isto to je uradila i prošle godine.