Voznjacki i Šarapova u finalu IW

Maria+Sharapova+Caroline+Wozniacki+Internazionali+pXOeMuZbW_Hl  U fnalu ovogodišnjeg Indijan Velsa snage će odmeriti Karolina Voznjacki i Marija Šarapova. Karolina Voznjacki pobedila je Anđeliku Kerber iz Nemačke sa 2:6, 6:4, 7:5, dok je Šarapova bila bolje od svoje imenjakinje, Marije Kirilenko sa 6:4, 6:3.

Kerber je ekspresno započela meč, povela je sa 4:0. Voznjacki uspeva da veže dva gema, ali to je bilo sve od nje u prvom setu, jer Nemica novim brejkom dolazi do prvog seta rezultatom 6:2.

Činilo se da će Nemica brzo doći do pobede kada je na startu drugog seta povela sa 2:0. Međutim, tada je Voznjacki počela da igra agresivnije, češće da izlazi na mrežu i da menja ritam drop šotovima. Međutim, ono što je donelo preokret jesu ’baloni’ koje je Dankinja slala suparnici, a na koje Kerber nije imala pravi odgovor. Voznjacki osvaja drugi set rezultatom 6:4.

U trećem setu Karolina stiče ogromnu prednost od 5:1, međutim, Kerber uspeva da se izvuče i dođe do 5.5. Poslednja dva gema osvaja dankinja zahvaljujući greškama protivnice i dolazi do novog finala Indija Velsa. Ukupno, Voznjacki je imala 29 direktnih poena i 38 grešaka, dok je Kerber upisala 35 vinera i 41 grešku.

U nedeljnom finalu za protivnicu će imati Mariju Šarapovu, od ponedeljka svetski br. 2.

Šarapova pravi brejk u trećem gemu i sigurnim servisom privodi prvi set rezultatom 6-4. Set je trajao čak 60 minuta gde je viđeno puno kvalitetnih poena. U drugom setu teniserke su čuvale svoje servise sve do rezultata 3-3 kada Šarapova pravi brejk za 4-3. Sigurnim servis gemom stiče prednosz od 5-3 i novim brejkom prolazi u finale Indija Velsa. Meč je trajao 103 minuta.

Poznajem Mariju Kirilenko još iz vremena kada smo bile klinke, tako da između nas nema nikakvih tajni na terenu. Teško je igrati protiv osobe sa kojom ste igrali zajedno na toliko turnira. U drugom setu sam servirala mnogo bolje i zato sam osvojila nekoliko lakših poena. Morala sam da budem agresivnija nego obično, a ona me je zaista namučila“, istakla je Šarapova.

Finale se igra u nedelju, a Šarapova vodi 4-2 u međusobnim duelima protiv Voznjacki.