Više se nije moglo

Strahovanja, da rezultati devojke simboličnog imena, Varvare Lepčenko, nisu posledica slabijih protivnica u prva dva kola(uostalom obe su po plasmanu bolje od Aleksandre), već snage i forme naturalizovane Amerikanke su se obisitinila. Krunić protiv takve protivnice nije mnogo više mogla od 6-1 6-2.

Meč je trajao nešto više od sat vremena i o njemu nema mnogo toga da se kaže. Kod Aleksandre je sve bilo standardno. Slab procenat servisa, koji je u prvom setu iznosio bednih 28%, ovoga puta nije mogao da se prevaziće dobrom igrom, jer je Lepčenko verovatno agresivno napadala njen drugi, što se vidi i iz procenta osvojenih poena 14 od 38!

To je verovatno bio ključ Aleksandrinog poraza, a koliko je protivnica bila dobra, odnosno Krunić loša, možda će se bolje videti, kada Lepčenko zaigra u glavnom žrebu. Pratićemo njene rezultate, a Varvara je jedna od mogućih protivnica Jelene Janković u prvom ili drugom kolu. Po svemu sudeći, protivnica za izbegavanje.

Aleksandra ipak može zadovoljna da krene dalje, verovatno u Francusku, gde je od 23. čekaju kvalifikacije za čelindžer za koji se prijavila. Ovaj rezultat i pobeda nad dve teniserke iz Top 150, bi mogle da je pokrenu iz krize u koju je upala negde od leta prošle godine.