Vimbldon kvalifikacije: Boris prošao, Dušan ne

Iako  su na Vimbldon došli sa potpuno oprečnim rezultatima, Boris Pašanski i Dušan Lajović postigli su rezultate suprotno očekivanjima.  

pashanski_borissrb2

Mada mu je šljaka omiljena podloga, a ni na njoj nije imao uspeha ove sezone, Boris je startovao pobedom na travi. On je u prvoj rundi kvalifikacija savladao Južnoafrikanca Rika De Vusta u tri seta, 7-6 3-6 6-4.

Srpskom teniseru će protivnik u drugom kolu  biti malo poznati Italijan Đanluka Naso koji je iznenadio Marka Kjudinelija iz Švajcarske sa 2-1.

Da bi prošao u glavni žreb Pašanski će morati da zabeleži još dve pobede. Za sada je zaradio 8 poena, a svakom sledećom pobedom zaradiće u proseku još po toliko.

Na žalost, Pašanski  je jedini preostali srpski teniser u kvalifikacijama za Vimbldon, pošto je Dušan Lajović nakon sjajnih izdanja na čelendžerima prethodnih nedelja poražen već u prvoj rundi kvalifikacija. Duci je bio postavljen za 10. nosioca u kvalifikacijama, ali je izgubio  od  istog tenisera koji ga je zaustavio i u poslednjem kolu kvalifikacija za Rolan Garos. Poražen je od  Australijanca  Džejmsa Dakvorta sa 6-3 6-1. 

Ostaje da se nadamo da će Lajović več do US Opena popraviti svoj plasman za još 10 mesta i tako izboriti pravo na glavni žreb bez kvalifikacija. ili, u najgorem slučaju, ako ih bude igrao, da mu na putu neće biti Dakvort!