Vilijamsova i Kerber u finalu

U finalu OP Australije u ženskoj konkurenciji sastaće se, očekivano,  Serena Vilijams iz Amerike i Anđelik Kerber iz Nemačke.

33987708856a991e315157965769276_640
Učešće Serene se apsolutno očekivalo, ali ni učešće Keber nije veliko iznenađenje. Nemica je godinama u vrhu svetskog tenisa, sezonu je počela dobro, a s obzirom na to kako se razvijao ”scenario” donjeg dela žreba, bilo bi čak čudno da ona, ili njena protivnica u četvrtfinalu, Beloruskinja Viktorija Azarenka nisu u finalu pored Vilijamsove.
Kada na to dodamo da poslednih pet godina apsolutno nema pravila u ženskom tenisu i da skoro svaka teniserka među 30 najboljih ima šansu da dođe do finala gren slema, iznenađenju mesta nema. (čak 17 od prvih 23 teniserki na WTA listi su učestvovale bar u jendom GS finalu u karijeri)

Kerber Topples Konta For First AO Final

Serena je dominantno stigla do finala, usput pregazivši Mariju Šarapovu i Agnješku Radvanjsku u četvrtfinalu, tj. polufinalu. Anđelik je sa druge strane napravila manje iznenađenje pobedivši dvostruku pobednicu ovog turnira, pomenutu Azarenku (koja ju je pre samo dve nedelje pobedila u finalu turnira u Brizbejnu), a onda očekivano slavila protiv Johane Konte iz Velike Britanije u polufinalu.

Serena će u finalu pokušati da dostigne rekord od 22 osvojena gren slem turnira koji drži Štefi Graf, a Anđelik da osvoji svoj prvenac. Amerikanka je do sada zabeležila pet pobeda i jedan poraz protiv Nemice.