Viktorove muke

Slaba forma i malo nadahnutiji domaćini, učinili su da Viktor i u drugom kolu ima problema, bar što se prvog seta tiče, sa slabije plasiranim teniserima. Pobeda je ipak to što se računa,  7-6(2) 6-3.

Drugi gem, koji je trajao gotovo 20 minuta a u kojem je Viktor propustio četiri brejk lopte, pokazao je da će to biti težak meč za srpskog tenisera. Do kraja prvog seta, Viktor je bio taj koji je branio brejk lopte, pa je na kraju taj brejk ispao kao najbolje i najpravednije rešenje za prvi deo meča. Tu je Viktorovo iskustvo i kvalitet presudilo, za laganih 7-2.

Drugi set je takođe tekao kao u prethodnom meču protiv De Bakera. Vktor brzo dolazi do nedostižne prednosti od 4-0, a jedina razlika je bila u tome što je dozvolio jedan brejk protivniku, jedini u celom meču na 4-2, da bi sa još jednim brejkom Viktor završio meč.

Huta Galung, kao i De Baker su zaista talentovani igraču, koji svakako dobiju veću inspisraciju kada igraju na domaćem terenu. Uostalom Galung je pre godinu dana uspeo da dobije Tipsarevića u prvom kolu Johanesburga, što dovoljno govori da može da zablista, baš kao protiv Ljubičića u prvom kolu. Ipak, Viktor je imao šanse da meč odvede u malo mirnije vode, početkom prvog seta, ali je do izražaja došao nedostatak odlučnosti u tim trenucima. Očigledno da su loši rezultati još uvek u Viktorovoj glavi, ali stvari izgleda kreću na bolje.

Protiv Del Potra neće imati pritisak i ulogu favorita, pa je to prilka da zaigra malo opuštenije i bolje. Neće biti lako, je iako Del Potro nije u pravoj formi i dalje je opasan protivnik mada je i on imao problema sa Bekom u drugom kolu. Još jedan protivnik sa dva prezimena, pa neka bude kao i u prva dva kola. Meč će se igrati od 14:30h a prenos je najavljen na Sportklubu i B92.

Inače, u drugom kolu nije bilo iznenađenja. Federer i Berdih su do četvrtfinala došli posle samo 3 odigrana gema i to Tomašova protiv Bagatisa, kada mu je Markos predao meč, dok Federeru Južni nije ni izašao na teren. Evo i parova četvrtfinala koje počinje od 12:30h:

Federer – Nieminen
Davidenko – Gaske
Troicki – Del Potro
Berdih – Sepi