Viktorova trojka

Viktor Troicki je uradio nešto što mu nije pošlo za rukom još od Roterdama, u februaru mesecu. Dobio je tri meča za redom, s tim što je ova današnja svakako za respekt, jer je pobeđen domaći igrač, koji uvek dobro igra u Diseldorfu i koji je svakako u usponu forme u poslednjih mesec dana. Viktor je posao završio u dva seta, 7-6(6) 6-3.

Kada Viktora služi servis sve je drugačije, ali to je definitivno povezano sa njegovom verom u sebe i svoju igru. Očigledno da su te stvari u uzlaznoj putanji, tako da je danas bio jako dobar kada su svi aspekti igre u pitanju. Posle nesigurnog početka sa obe strane i četiri razmenjena brejka, sve se natavilo na očekivan način. Serveri su držali svoje gemove ,  a slično se dešavalo i u taj brejku. Ipak, Viktor, koji je ubacio 77% prvog servisa u celom meču i napravio 12 asova, bio je čvršći u 13. gemu i doneo prednost neophodnu za mirniji nastavak.

Tako je i bilo.Troicki je imao problema da u petom gemu osvoji svoj servis gem, i spašavao je dve brejk lopte, pa i u gemu koji je odlučivao o meču, ali je uspeo da ostane miran i odbrani se od tih napada, a  svoju šansu u šestom gemu je iskoristio i tako doneo prednost Srbiji u odlučujućem meču za plasman u fianle. Jasno, potreban je još jedna pobeda,ali je i verovatnoća veća, jer se ona može ostvariti u dva meča.

Janko će sutra prvi to pokušati u meču sa Kolšrajberom, a tu je dubl, sa jedinim sigurnim učesnikom, Nenadom Zimonjićem, da popravi stvar, ako bude neophodno.