Viktorija Azarenka osvojila i Majami

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka se,  nakon dve sezone kada je kuburila sa povredama i padom forme, a samim tim i padom na WTA listi, ponovo vraća u punom sjaju u formu iz 2012.  i 2013. , kada je bila br. 1.

azarenka majami 2016Nakon što je osvojila turnir u Brizbejnu, i igrala četvrtfinale Australian Opena, Azarenka je učinila ono čime malo koja teniserka može da se pohvali. Osvojila je Indijan Vels i Majami Masters dubl.

U finalu Azarenka je slavila protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove,  u dva rutinska seta: 6-3, 6-2.

Kuznjecova je u četvrtoj rundi eliminisala prvu teniserku sveta Serenu Vilijams, ali u finalu nije mogla više protiv raspoložene Azarenke,  koja nije ispustila ni jedan set na turniru.

Beloruskoj teniserki je ovo 3. trofej u Majamiju,  a 20.u karijeri,  iz 36 finala,  dok je Ruskinji ovo bilo 38. finale,  a ostaće na 16 trofeja.

Azarenka je tek treća teniserka kojoj je pošlo za rukom da osvoji Indijan Vels/Majami dubl,  od kako je Indijan Vels postao turnir prve WTA kategorije.  Pre nje,  to su uspele Štefi Graf 1996.  i Kim Klajsters 2005.

Kuznjecova je Majami osvojila sezonu kasnije,  2006. godine a Azarenka još 2009. I 2013., dok je Serena Vilijams ovaj turnir osvojila čak osam puta.