Viktor zakazao srpski duel

krajinovic_6Srpski teniser Viktor Troicki je na čelendžeru u Kortini savladao u četvrtfinalu prvog nosioca turnira, Španca Himeno Travera rezultatom 6-4 6-3  i tako zakazao srpski duel sa Filipom Krajinovićem. Filip je dan ranije pobedio Nemca Matijasa Bahingera 6-4 7-5.

Filip je odlično servirao i napravio čak jedanaest asova i dve duple greške, što se za Nemca i ne može reći jer je uz četiri duple greške imao samo tri asa. Matijas je imao tri brejk lopte od kojih je jednu i iskoristio, dok je sa druge strane Filip imao četiri brejk lopte i samo jednu nije iskoristio. Ukoliko Filip izgubi od Viktora napredovaće sedam pozicija, a ako ne, napredovaće još pet-šest mesta i ući će u svoje peto finale na čelendžerima.

Viktor Troicki, KORTINA 2014Dok je Filip u svakom pogledu bio favorit, Viktor po renkingu nije, ali po medjusobnom skoru svakako jeste jer ga je pobedjivao tri puta na ATP Turu. Veliki problem za Viktora je taj što opet mora da igra dva meča istog dana. Ali ipak ga je malo sreća poslužila pa je relativno brzo savladao prvog nosioca za sat i dvadeset minuta, uz devet asova i dve duple greške i uz četiri napravljena brejka je prošao dalje. Španac je solidno servirao i imao tri asa i jednu duplu grešku i uspeo je i da napravi dva brejka, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Ovo će biti prvi susret ova dva srpska tenisera, a ukoliko Viktor pobedi ući će u svoje šesto finale na čelendžerima i ući će u prvih 400, i naći će se oko 395. pozicije, a ukoliko izgubi moraće da se zadovolji ulaskom medju 500 najboljih tenisera, tačnije oko 465. mesta.