Viktor se pridružio Novaku u 3.kolu

Viktor Troicki nije briljirao, ali je uspeo da u četiri seta slomi otpor Amerikanca Radživa Rama i zakaže duel sa njegovim sunarodnikom, Donaldom Jangom za plasman u osminu finala.

troickiRazmenili su brejkove na startu meča teniseri, da bi u nastavku bili sigurni na početnom udarcu, pa se ušlo u neverovatni taj brejk. Viđena su 22 poena, a Viktor je iskoristio četvrtu set loptu, pritom odbranivši dve koje je imao Ram.

Nastavio je Viktor gde je stao, i u drugom setu. Brejkom u trećem gemu došao je do prednosti, koju nije ispustio do kraja seta za 6-4.

Sve je vodilo ka rutinskoj pobedi, jer je Srbin poveo sa 3-1, a onda dozvolio Ramu da veže pet gemova i sa 6-3 meč uvede u četvrti set.

Kada su svi očekivali novi pad, ne prvi u karijeri, Troicki je pokazao klasu. Brejkom je otpočeo set, a ribrejkom je Ram izjednačio na 4-4. Poslednja dva gema osvojio je Viktor, za konačnih 7-6(10), 6-4, 3-6, 6-4.

Za plasman u osminu finala igraće protiv Donalda Janga, koji je u četiri seta izbacio Aljaža Bedenea. U jedinom duelu, na Mastersu u Madridu, na šljaci 2013.godine, Viktor je slavio 6-1, 4-6, 6-1.