Viktor Troicki u četvrtfinalu Štutgarta

Kockao se Viktor Troicki u osmini finala turnira u Štutgartu ali je posle tri seta uspeo da prođe među najboljih osam. On je sa 6-3, 6-7(6), 6-3 savladao domaćeg tenisera Aleksandra Zvereva posle 121 minuta igre. Imao je Troicki i dve meč lopte u drugom setu ali je svojim greškama dozvolio Zverevu da se vrati u meč. Ipak, uspeo je u trećem setu da dođe do pobede i četvrtfinala u kome će igrati sa pobednikom meča F. Lopez – S. Grot.

Viktor je sjajno ušao u meč i već u drugom gemu je uspeo da oduzme servis Zverevu, a potom je i potvrdio stečenu prednost u narednom gemu, za 3-0 na samom startu duela. U nastavku seta naš teniser je dobro servirao, te rival nije mogao da vrati izgubljeno, pa je Troicki osvojio prvi set rezultatom 6-3.

viktor

U drugom delu Viktor opet prvi pravi brejk, dolazi do prednosti 3-1, međutim sada Aleksandar Zverev uspeva da uzvrati. Nemac osvaja tri gema za redom, vraća izgubljeni brejk i u potpunosti se vraća u igru za osvajanje seta. Nakon toga teniseri nastavljaju da dobro serviraju, pa je pobednika morao odlučiti “trinaesti gem”. U taj-brejku se Srbin bolje snalazi na početku, vodi i dolazi do dve meč lopte, pri rezultatu 6-4. Međutim, Zverev uzvraća udarac, preokreće rezultat i koristi prvu set loptu za 8-6, te konačnih 7-6 u drugom setu.

Treći period, kao i prva dva, počinje ranim brejkom Troickog, koji sada dolazi do istog u četrvtom gemu i vodi sa 3-1. Srpski teniser, kao i u prvom delu, ne dozvoljava rivalu da se vrati u meč, uspeva da servira sjajno i na kraju koristi prvu meč priliku, za konačnih 6-3.