Viktor Troicki prerano eliminisan sa turnira u Sinsinatiju

vikViktor Trpicki je učešće na mastersu u Sinsinatiju okončao već u prvom kolu pošto je poražen od 34-godišnjeg Mardija Fiša (ATP 1034) sa 6-2, 6-2 po setovima. 

Viktor je vrlo loše počeo meč. Napravio je nekoliko grešaka pa je Fiš već u trećem gemu stekao brejk i poveo sa 2-1. Amerikanac je sigurnom igrom držao gem prednosti, a srpski teniser nije uspeo na vreme da se razbudi, pa je ostao bez još jednog servisa, a onda i bez seta, koji je Fiš dobio sa 6-2.

I u nastavku je Viktor odmah izgubio servis gem. Fiš je poveo 3-1 i bez problema sačuvao prednost do kraja meča koji je dobio sa 2-0. U narednom kolu ga očekuje duel sa Endijem Marijem. 

Podsećanja radi, Fiš je morao da prekine karijeru zbog anksioznosti. Bori se sa bolešću svaki dan, pije lekove, meditira i kaže da je sada dobro. Dešavalo se tokom minulih godina da ne napusti kući i po dva meseca, a izlazio bi samo kada je išao u posetu psihijatru. Ali, uspeo je da pobedi napade anksioznosti, ide na terapiju, a mnogo mu pomaže i golf, koji je njegov dugogodišnji hobi.