Viktor Troicki bez osmine finala

viktor troicki 2015Viktor Troicki završio je svoje učešće na mastersu u Majamiju pošto je u 3. kolu izgubio od Keija Nišikorija sa 6-2, 6-2. Troicki je tokom meča imao problema sa bolom u leđima, loše je servirao i bio nemoćan u dugim razmenama poena sa Japancem, koji je maksimalno koristio njegove greške.

Viktor je već u prvom gemu pretrpeo brejk, ali je odmah uzvratio istom merom i izjednačio rezultat na 1-1. Međutim, srpski teniser je do kraja seta na svoj servis kiksnuo još u dva navrata. To i ne čudi jer ga prvi servis nije služio, imao je samo 35 odsto uspešnosti, a napravio je i veliki broj grešaka, čak 15 u setu, pa je jasno zašto je Japanac posle pola sata igre vodio sa 1-0. 

Ni u drugom setu nismo videli ništa od srpskog igrača. Ponovo je Kei napravio prvi brejk i poveo sa 3-1, nakon čega je Viktor zbog povrede leđa tražio medicinski tajm-aut. Nastavio je meč, a novi brejk pretpeo u sedmom gemu, dok je Japanac bio siguran na svojim servis gemovima, te je bez muke stavio tačku na ovaj meč, pošto je realizovao prvu meč loptu nakon 64 minuta igre.