Viktor sigurnom igrom do 3.kola

U trećem kolu Vimbldona igraće Viktor Troicki koji je eliminisao Britanca Aljaža Bedenea sa 3-1 (6-4, 3-6,6-2,6-4). U narednom kolu srpski teniser igraće sa Dastinom Braunom, koji je napravio senzaciju pobedom nad Rafaelom Nadalom.

Gubio je Viktor u prvom setu sa 3-1, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i izjednači na 3-3. Ipak, nije moglo bez drame, jer je odmah izgubio servis, da bi potom još žešće uzvratio i to sa tri vezana gema pa je prvi deo igre dobio sa 6-4. viktorU drugom setu je došlo do pada igre. Viktor nije imao ni priliku da napravi brejk, dok je Britanac uzeo dva i posle sat vremena igre izjednačio u meču na 1-1.  Nije se Viktor dao demoralisati posle gubitka seta. Lako je osvajao gemove na svoj servis, još lakše napravio dva brejka i posle 27 minuta igre dobio set za 2-1. Četvrti deo igre bio je samo rutina. Viktor je napravio brejk u petom gemu, a onda sigurnom igrom stavio tačku na meč. 

Viktor je bio izuzetno agresivan i još jednom pokazao da njegovoj igri najviše odgovara travnata podloga. Upisao je 12 as udaraca, uz 39 vinera i samo 20 neiznuđenih grešaka.