Viktor od 2-0 do poraza

Bio je Viktor Troicki nadomak osmine finala US-oopena, vodio sa 2-0, ali je poražen od Donalda Janga sa 3-2 (6-4, 6-0, 6-7, 2-6, 4-6) posle tri sata i 35 minuta igre. Ovo je Jangu uspeh karijere, dok je Viktor ponovo poražen nakon što je vodio 2-0, pošto je  izgubio posle vođstva od dva seta i od Pospišila u osmini finala Vimbldona. 

Troicki je relativno lako, iako mu je Jang uzeo jedan servis gem, dobio prvi set. Kroz drugi je Viktor protutnjao poput furije. Brzo je Jangu uzeo sva tri servis gema i za čas dobio set sa 6-0 i poveo u meču sa velikih 2-0.troickiOpustio se srpski teniser posle seta koji je dobio sa nulom, što je Jang kaznio, dobio taj deo igre u taj-brejku, kada se po svoj prilici dogodio ključni momenat u meču. Kod rezultata *4-4 Troicki je lak volej zakucao u mrežu i onda su stvari krenule niz brdo. Protivnik je iskoristio poklon da uvede meč u četvrti set. Troicki je van igre bio i u tom delu igre, pa je razigrani Jang vezao dva brejka i vrlo brzo stigao do egala od 2-2. Potpuno demoralisani Viktor nije imao snage u petom setu, a nije ni mogao protiv navijača i Janga, koji je samo podizao nivo igre da bi na kraju dotukao srpskog tenisera.

“Možda sam se malo i opustio, a on je do kraja odigrao sjajno, bez ikakvih problema. Zadovoljan sam kako sam igrao, nijanse su odlučivale, pogađao je neverovatne udarce u četvrtom i petom setu, služio ga je prvi servis. Više prilika imao sam na Vimbldonu jer sam ja pao u igri, danas ne mogu da kažem da sam mnogo pao. On je odigrao dobro. Da mi je neko rekao pred turnir da ću igrati treće kolo znajući u kakvoj sam formi bio pred turnir, i da ću da padnem na fizičkom delu, prihvatio bih to “, istakao je srpski teniser.