Viktor kralj drame

Da mu pozavide Jelena i Janko zajedno! Ovakve drame čine tenis specifičnim sportom, jer Fereru nisu bila dovoljna ni dva seta prednosti, ni meč lopta u 4. setu. Ipak, srećan kraj za Viktora, 4-6 6-7(4) 6-2 7-6(3) 6-2.

Ovakav ishod se teško mogao zamisliti posle prva dva seta. Iako se igrao izjednačen meč, sitnice, one koje donose pobedu, su bile na strani Ferera. Prvo je odmah na startu napravio brejk, koji mu je bio dovoljan za prvi set, pored jedne brejk prilike za Viktora, a onda je u drugom izjednačenom, tvrdom, u kojem su serveri bili sigurni, osvojio na sličan način taj brejk.

Tada se izgleda Ferero malo umorio a Viktor shvatio da ako tako nastavi, završiće turnir ranije nego što je očekivao. Krenuo je odlično u trećem setu i veoma brzo ga rešio u svoju korist. I četvrti set je Viktor počeo brejkom. Napravio ga je u petom gemu, mada je to mogao da uradi i ranije. I kada se mislilo da Ferero neće imati snage da spase set, a verovatno ni za peti set, desio se preokret.

Ferero vraća brejk, izjednačuje na 4-4, a onda se Viktor susreće sa meč loptom, kada je servirao za taj brejk. Moguće da je to bio i presudni momenat u završnici meča. Viktor je bio siguran u taj brejku i peti set je odlučivao pobednika.

Viktor kreće odlično. Poveo je sa 40-00 u prvom gemu a onda se dogodio još jedan pad i brejk u nevreme za Viktora. Izgleda da su to ipak bile poslednje rezerve snage veterana iz Španije. Viktor odmah vraća brejk i ekspresno završava meč. Ferero je do kraja osvojio još samo jedan gem.

Ferero jeste nezgodan protivnik za prvo kolo, ali moglo je i lakše da se dođe do pobede. Moguće da ovakva pobeda bude prelomna, bar kada su Viktorove bezlične partije u poslednje vreme u pitanju. Viktor je u prošlosti češće gubio ovako neizvesne mečeve nego što ih je dobijao, pa će ovo biti sigurno pozitivan impuls za njega. Sledeći protivnik će biti Kukuškin i prilika da se stigne korak dalje, samo uz malo manje drame,.