Viktor ispustio 2-0!

Viktor+Troicki+2012+Australian+Open+Day+2+rNfebUIYfnzlNekako se posle pogleda na žreb, a znajući formu srpskog tenisera, pretpostavljalo da će Viktoru uz Janka, biti najteže da stigne do drugog kola. Ipak, ono što se desilo prevazilazi sva očekivanja. Viktor je imao velikih 2-0 u setovima, ali nije uspeo da savlada vremešnog Stepaneka i izgubio je sa 7-5 6-4 3-6 3-6 5-7!

Teško je reći gde je tačka preloma, jer se meč nije mogao pratiti, kamera nije bilo na terenu br. 15 gde je Viktor igrao. Ipak, može se reći da je šansa propuštena, ako ništa drugo, onda u petom setu. Viktor je prvi napravio brejk, ali ga je ekspresno izgubio, da bi u sledećem gemu imao 15-40, ali nije iskoristio. Izgledalo je tada da je to početak kraja, jer je Radek stigao brzo do 5-2, ali nije bilo.

Viktor je uspeo da se vrati, izjednači na 5-5, a onda u naredna dva gema nije osvojio ni poen. Meč se igrao gotovo četiri sata, ali se ipak nije desilo da Stepanek padne u finišu već upravo suprotno. Gledajući statistiku, brojke su izjedančene, ali je Čeh na kraju imao 11 poena više ukupno, a na kraju je ipak presudila koncetracija, jer je Viktor u petom setu iskoristio 2 od 6 brejk lopti, dok je Stepanek bio mnogo uspešniji, 3 od 4.

Šteta za Viktora, jer je u svemu nedostajalo malo samopouzdanja, baš ono koje je počeo da gubi prošle godine na istom turniru, kada je u drugo kolu izgubio u pet setova od Kukuškina. Zanimljivo je, da je Viktor 9 od 11 poslednjih GS mečeva igrao u pet setova, od kojih je dobio četiri.