Viktor ispao na startu Bukurešta

Srpski teniser Viktor Troicki ispao je u prvom kolu turnira u Bukureštu, pošto je izgubio meč od Španca Danijela Himena-Travera sa 5-7, 6-3, 6-1. 

Duel u glavnom gradu Rumunije počeo je razmenom brejkova, a onda je u trećem gemu Španac još jednom oduzeo servis rivalu, pa ga je potom i potvrdio za 3-1. Početak preokreta bio je osmi gem kada je Viktor Troicki uzvratio brejkom i došao do izjednačenja 4-4, a potom u nasatvku seta nije dozvolio igranje taj-brejka, pa je u dvanaestom gemu, oduzimanjem servisa rivalu, postavio konačnih 7-5.

viktor-troicki

Ovako osvojen prvi set trebalo je da “da krila” našem igraču, ali očigledno da je bilo suprotno. Danijel Himeno-Traver je i drugi set počeo brejkom, Troicki mu je uzvratio u šestom gemu za 3-3, ali Srbin od tada nije osvojio više ni jedan gem u ovom setu. U nastavku je Španac dominirao, napravio je dva brejka i osvojio drugi deo meča rezultatom 6-3.

Treći period u potpunosti je pripao teniseru iz Španije. Himeno-Traver je u četvrtom i šestom gemu oduzeo servise Troickom, odlično servirao i sasvim zasluženo osvojio treći set rezultatom 6-1, te se tako plasirao u narednu rundu takmičenja.