Viktor bez rešenja za Gaela

Iako se na početku meča činilo, da je Francuz, pomalo raštimovano ušao u meč, na kraju je Viktor bio taj kojem je malo toga polazilo za rukom. Monfis je neutralizovao Viktorovo najjače oružje, servis, pa je pobeda Francuza bila manje-više stvar rutine, 6-2 6-3.

Troicki nije napravio as, u celom meču. Ako je verovati zvaničnoj statistici, prvi viner je napravio u prvom gemu drugog seta. Kada se igrao dug poen, Viktor je uglavnom prvi grešio. Kada je pokušavao da skrati poen, opet nije išlo, pogotovu što je Gael poznat kao teniser koji puno toga može da stigne. Viktor je dozvolio brejk u prvom gemu prvog seta, ispustio je zatim brejk prilike u četvrtom gemu a onda je sve bilo u znaku Monfisa. U drugom setu se držao do 3-3 a posle pretrpljenog brejka, poptuno predao.

Tako je Viktor, bar što se igre tiče, nastavio gde je stao prošle godine. Ne ide srpskom teniseru to je očigledno. Sledi Sidnej, gde je Viktor igrao finale prošle godine. Tih 150 poena još nekako može da nadoknadi, jer prvi slabiji turnir koji može da uđe umesto njega je Kuala Lumpur, sa 90 poena, ali posle toga sledi 3. kolo AO, pa polufinale Roterdama i Viktor mora hitno da pronađe formu ako želi da zadrži visok plasman.

Tako je od svih srpskih tenisera i teniserki koji su startovali ove nedelje ostao još samo Janko, kako u singlu tako i u dublu, jer su danas on i Paes uspeli da pobede Zelenaja i Fonjinija 6-3 6-4. Sutra Janko igra treći meč na centralnom terenu protiv Gofina, dok će se polufinale dubla protiv Rama i Lipskija igrati najverovatnije u subotu.

Monfis će se tako naći u polufinalu protiv Nadala, koji je danas u odličnom meču pobedio Južnog, 6-4 6-4. U drugom polufinalu će igrati Conga, koji je prvi put bez ptoblema pobedio svog protivnika, Alberta Ramosa, ali je zato njegov budući protivnik u polufinalu, Rodžer Federer, morao da igra treći set protiv Sepija, koji je dobio zahvaljujući seriji od tri gema na početku seta, sa 6-4.