Vetar i Bogomolov oduvali Viktora

Jak vetar i uporan protivnik, bili su jutros previše za nervoznog Viktora. Ovoga puta ni servis nije mogao da spreči poraz, 6-7(5) 4-6.

Viktorje  jedinu pravu šansu u meču imao u taj brejku prvog seta kada je imao 3-2 i prednost mini brejka. Kada to nije iskoristio, a dozvolio je Bogomolovu da mu uzme oba naredna servisa, videlo se da Viktor neće moći da ponovi preokret iz prvog kola i da je poraz na vidiku. Bogomolov je zadržao svoje servise do kraja taj brejka, dok je u drugom Viktor vodio grčevitu borbu da sačuva svoj servis.

Čak 11 brejk lopti je imao Bogomolov u tom periodu, od kojih je Viktor spasio 10. Tu jednu nije, sredinom seta i to je, pokazalo se, bio kraj za Viktora koji nijednom nije uspeo da ugrozi servis protivnika. Da li zbog vetra, ili zbog svoje loše igre, tek Viktor je veći deo meča nešto gestikulirao, žalio se svom treneru i videlo se da nije 100% fokusiran na meč.

Vetar je svakako smetao, ali je smetao obojici. Uticao je i na Viktorov servis, ali ne previše, jer je Viktor ipak imao gotovo 2/3 ubačenog prvog servisa i pet asova. Bogomolov je igrao pametno s obzirom na uslove u kojima se igralo. Premeštao je lopticu sa jednog na drugi kraj terena i čekao Viktorovu grešku ili neku izgledniju priliku da napadne. Viktor se očigledno nije osećao komforno u takvoj igri, jer očigledno je i sam svestan da mu forma nije na najvišem nivou, tako da pravog ritma nije ni bilo.

Kako će sve izgledati za 5 dana u Melburnu, videćemo, tek Viktor ne odlazi sa puno optimizma na prvi veliki turnir u ovoj godini. Viktor je prošle godine igrao finale u Sidneju, pa će sada izgubiti te bodove, ali ne svih 150 jer će taj turnir zameniti turnir u Kuala Lumpuru gde je Viktor igrao polufianle i osvojio 90 poena.