Vesni titula za rođendan!

Vesna Dolonc je sebi poklonila ili bolje rečeno zasluženo i ubedljivo osvojila titulu na čelindžeru u Donjetsku. U finalu je ubedljivo savladala Mariju Žoao Keler iz Portugala, sa  6-2 6-3.

Zanimljivo, Vesna u karijeri i pored činjenice da je bila članica Top 100, do sada je imala samo jednu titulu i to na ITF turnirima. Ovo joj je druga, i opet zanimljivo na istoj kategoriji turnira, čelindžer nagradnog fonda 50.000$, posle tačno 4 godine. Ova će joj verovatno biti posebno draga, jer je osvojena na dan rođenja, tačno 23 godine posle tog događaja.

Što se samog turnira tiče, Vesna je najviše problema imala u prvom kolu. Zbog pada na WTA listi, Vesna nije ni bila među nosiocima, pa je već u prvom kolu naletela na četrtu, Turkinju Bujukakaj, 199. na WTA listi. Bilo je tesnih 6-4 7-5 i ubedljivo najviše problema do kraja turnira.

A do kraja turnira, u još četiri meča, Vesna je imala još dva tako neizvesna seta, dok je sve ostalo ubedljivo dobijala, iako su joj protivnice bile i teniserke iz Top 180, baš kao i protivnica u finalu.

Ovom pobedom, Dolonc je obezbedila povratak u Top 200, tačnije negde izmeđi 180-og i 190-og mesta. Beton je očigledno podloga koja odgovara Vesni pa se mogu očekivati još bolji rezultati ovog leta.