Vesna preokretom do drugog kola Birmingema

VEsna DVesna Dolonc plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Birmingemu savladavši Mariju Žoao Keler iz Portugala u tri seta (6-7, 6-0, 6-3)

Prvi set je otvorila solidno, došla do je u prvom gemu do brejka, međutim Portugalka je uzvratila istom merom izjednačivši na 1-1. Nakon toga usledio je period u kome su obe teniserke bile sigurne na servisu. Prva do sledećeg brejka dolazi Vesna na 6-5, međitim Portugalka je opet uspela da vrati brejk i prvi set je otišao u taj-brejk. Taj-brejk je osvojila Keler sa 10-8, i pored velike Vesnine borbe.

Drugi set je otvorila fenomenalno, brzo je stigla do brejka prednosti i vođstva od 3-0. Vesna je nastavila da igra podjednako dobro tokom celog seta, da bi ga završila u velikom stilu sa ogromnih 6-0.

U treći set Vesna je ušla pomalo nesigurno, već u trećem gemu protivnica dolazi do brejk lopte, međutim Vesna uspeva da sačuva svoj servis i da već u narednom brejkuje protivnicu za vođstvo od 3-1. Vesna je zatim sačuvala servis u maratonskom gemu, što je verovatno i prelomilo meč. U narednih nekoliko gemova Vesna je igrala dobro i rutinski stigla do seta sa 6-3.

Njena naredna protivnica  biće 6. nositeljka turnira Mona Bartel koja je bila slobodna u prvom kolu.