Vesna pobedila, Krunić porazom otkazala srpski derbi, Jakšić izgubila maraton

Nakon akcije u Fed kupu proteklog vikedna Vesna Dolonc, Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić su doputovale u Ameriku, na turnir kategorije 100k u Midlandu.

vesnaOsmi nosilac Vesna Dolonc bila je uspešna na startu turnira gde bi je dobar rezultat mogao pogurati ka top 100. Na startu turnira, sa 6-2, 7-5 je pobedila mladu i talentovanu Tornado Blek. U oba seta Vesna je po jednom gubila servis, a sama je uspela da stigne do pet brejkova. Za plasman u četvrtfinale vredno 25 poena igraće sa Šelbi Rodžers, koja je rutinski bila bolja od Aleksandre Krunić, 6-3, 6-3, čime je Krunić potvrdila lošu formu u ovoj sezoni. Nju naredne nedelje očekuje turnir 25k u Švajcarskoj, gde će verovatno biti prvi nosilac, pa se nadamo da će joj to pomoći da dobije neke mečeve i krene uzlaznom putanjom po pitanju forme.

Na žalost, Jovana Jakšić je u reviji brejkova i maratonu od preko dva i po sata poražena od Šeron Fišman, 7-5, 4-6, 6-4.  Imala je Jovana silne šanse u svakom od setova, ali ih nije iskoristila, jer skoro nijednom nije uspela da materijalizuje stečeni brejk. Na kraju je uspela da stigne do sedam brejkova, ali je Kanađanka osmi napravila u poslednjem gemu meča i prošla u drugo kolo. Jovanu sada očekuje turnir kategorije 25k, isto u Americi, a nakon toga kvalifikacije za WTA Akapulko.

U kvalifikacijama je igrala Marina Kačar, ali je na poslednjem stepeniku ispustila plasman u glavni turnir. Bila je bolja od Davetile i Osake, da bi u finalnom meču kvalifikacija izgubila od Litvak.

U dublu nastupa još Aleksandra Krunić, sa Eleni Danilidu, a Vesna Dolonc, sa Marijom Elenom Kamerin, je ispala. Krunić / Danilidu su u prvom kolu savladale dobar češki dubl Hradecka / Sinjakova, dok su Dolonc / Kamerin izgubile od para Frankova / Dekmajere 3-6, 6-4, 5-10.