Vesna iznenadila Jelenu u srpskom derbiju

Vesna D2

Vesna Dolonc uspela je da savlada sunarodnicu Jelenu Janković u dva seta (7-5, 6-2) i da se plasira u treće kolo Vimbldona, što je njoj najveći uspeh u karijeri.

Jelena je meč otvorila sjajno, stigla do brejka i napravila seriju od 10 poena za vođstvo od 2-0. Prednost je održavala i stigla do 5-2. U osmom gemu Jelena ne koristi nekoliko set lopti i Vesna uspeva da vrati jedan brejk. Vesna je nastavila da igra u istom ritmu, vratila je i drugi brejk i izjednačila na 5-5. Tu se nije zaustavila, igrala je pametno, koristila Jelenine greške i igrala agresivno, što je i dalo rezultata i Vesna stiže do ključnog brejka i 6-5, da bi u narednom gemu rutinski odservirala za set i 7-5.

Vesna je nastavila da igra sa istim žarom i brzo je stekla brejk i u nastavku. Već na startu drugog seta stigla je do brejka i 2-0. Tu prednost je održavala i u nastavku i kroz maratonski gem stigla do 4-2. Tada posao završava sa brejkom za 5-2 i rutinski na svoj servis završava meč sa 6-2.

Naredni meč igra sa belgijskom teniserkom Kirsten Flipkens, koja je pobedila našu Bojanu Jovanovski u drugom kolu. Da dodamo i to, da je Vesna jedina preostala Srpkinja na Vimbldonu.