Vesna i Aleksandra bez trećeg kola

Očekivano se desilo, iznenađenja nije bilo. Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc, gotovo u isto vreme, lako i ubedljivo su izgubile svoje mečeve drugog kola kvalifikacija, pa će Srbija na US openu, ponovo igrati u standardnoj postavi, BAJ (Bojana, Ana i Jelena).

Ribarikova je bila favorit protiv Krunić, ali je bilo nade da će neki nadahnut Aleksandrin nastup, učiniti meč bar neizvesnim. Nije ni slovačka teniserka neka mentalna gromada, ali Aleks danas nije bila u stanju da je natera da misli o tome kako je i poraz opcija u tom meču.

U prvom setu, uglavnom je bilo neizvesnosti na servis Krunić i samo je bilo pitanje kada će Magdalena napraviti brejk i prelomiti taj deo igre u svoju korist. To se desilo u četvrtom gemu i bilo je dovoljno da slovačka teniserka osvoji set. Što nije bilo ubedljivije, treba zahvaliti Aleksandrinoj upornosti, jer je u drugom i osmom gemu bilo puno problema i brejk lopti, koje je Aleks nekako uspevala da odbrani.

Jedini trenutak, kada je meč mogao da postane interesantniji, dogodio seu drugom gemu drugog seta. Aleksandra je konačno izvršila pritisak na servis Ribarikove ali sve se završilo na neiskorišćenoj brejk lopti. Usledio je brzi kraj, ali ako je Krunić za utehu, uspela je da odbrani prošlogodišnje poene i da se pravda teškim žrebom.

Od Vesne se možda za nijansu očekivalo više, ali je prošla gotovo isto kao Aleksandra. Uspevala je da meč održi u egalu samo do 2-2 u prvom setu, a onda potpuni krah. Jedina svetla tačka je bio vraćen brejk na početku drugog seta, ali to je bilo sve. Šteta, jer Tsurenko već duže vreme nije u formi. Zabeležila je samo tri pobede u poslednjih deset mečeva, ali su sve to bili WTA turniri, dok je Dolonc svoje dobre rezultate, ostvarivala na čelindžerima.

Šta god bio uzrok, Srbija je ostala bez jedina dva svoja predstavnika u kvalifikacijama u obe konkurencije. Evo na kraju i konačnih rezultata:

Krunić – Ribarikova 3-6 1-6
Dolonc Tsurenko 2-6 3-6