Vesna Dolonc objavila kraj igračke karijere

Srpska teniserka, Vesna Dolonc, objavila je završetak profesionalne karijere. 


Nekadašnja FED kup reprezentativka Srbije, Vesna Dolonc, objavila je da zbog povrede stopala završava karijeru aktivne teniserke i prelazi u trenerske vode.

– Posle duge borbe sa mononukleozom izgledalo je da ponovo mogu da igram, ali onda su krenule povrede u serijama. Vreme je bilo da donesem konačnu odluku. Prešla sam put od deteta koje se borilo sa reketom većim od sebe do teniserke iz 100 najboljih koja je pobeđivala rivalke iz top 10 ili top 20 WTA liste. Ali nikada neću zaboraviti koliko rada, odricanja i suza je bilo potrebno da bih to sve postigla.

Vreme je za nove izazove, oduvek sam znala da ću biti trener. Ja svom dušom volim tenis i sada je moja misija da treniram i pomažem mladim igračima da ostvare svoje snove. Pripremala sam i učila od mnogih poznatih i iskusnih trenera. To učenje će trajati čitav život, jer tenis ne stoji u mestu, treba ići u korak sa vremenom. Put igrača je komplikovan, a zadatak trenera je da ima kartu terena i da mu pokazuje pravilan put. E pa ja sam pošla da istražujem područje i da crtam tu kartu. Neka mi je srećan put, napisala je Vesna Dolonc.

Ruskinja sa srpskim pasošem najbolji renking u karijeri ostvarila je 2013. godine plasmanom na 84. mesto WTA liste. Na Grend Slem turnirima najdalje je dogurala do trećeg kola i to na Vimbldonu i Australian Openu, a igrala je za Srbiju u Fed kupu nakon dobijanja državljanstva 2012. godine.