Venus i Korne u finalu Dubaija

Francuskinja Alize Korne priredila je najveće iznenađenje na turniru u Dubaiju pošto je u polufinalu savladala prvu teniserku sveta Serenu Vilijams sa 6-4, 6,4 i tako sprečila finale sestara Vilijams.

“Nema sumnje da mi je ovo najveća pobeda karijere”, rekla je posle meča 24-godišnja Korne nakon dramatične završnice.

korneS pet uzastopnih gemova nakon 3-4 u prvom setu Korne je povela sa  6-4, 2-0. Vilijams je okrenula na 3-2 u svoju korist, ali Korne je ponovno napravila brejk i povela sa 5-3. Deveti gem bio je vrlo uzbudljiv i u njemu je Amerikanka spasila čak četiri meč lopte.

Nakon toliko propuštenih prilika za završetak meča, bilo je pitanje hoće li Korne moći zadržati mirnoću i ipak privesti meč kraju. Odgovor je bio pozitivan, ali Francuskinji je mnogo pomogla  i sama Serena, napravivši četiri greške u tom gemu. Na kraju je Serena imala čak 35 grešaka, dok je Korne imala samo 11.

“Bilo je teško privesti meč kraju jer je na meč loptama odigrala neverovatno. Pokušala sam da se opustim i da ubacim prvi servis kod 5-4. Ostala sam koncentrirana, a kada je izbacila poslednju loptu vani, pitala sam se ‘je li to to? Jesam li uspela?'”

Tako je propalo prvo međusobno finale sestara Vilijams još od  od 2009. godine. Venus se u finale plasirala porazivši Karolinu Vožnjacki sa  6-3, 6-2.

“Igram sve bolje iz meča u meč. Osećam se dobro na terenu, bilo da gubim ili vodim. Kao da sam na početku karijere, kao da sve ispočetka učim”, rekla je Venus, koja je 2009. i 2010. osvojila Dubai.

Venus protiv Korne vodi 3-0 u međusobnim susretima. Jednom su se susrele baš u Dubaiju, bilo je to u osmini finala 2009. godine kada je Amerikanka slavila 6-3, 6-2.