Venus deklasirala Anu

Ana IvanovicU 2.kolu Premijer turnira u Dubaiju, Venus Vilijams je počistila sa terena Anu Ivanović, 6-2, 6-1, za sat vremena.

Venus je bolje ušla u meč, odmah stigla do brejka, a kako je set odmicao bila je sigurnija, dok je kod Ane bila obrnuta situacija. Još jedan brejk bio je dovoljan za brzih 6-2. Statistika tog seta sve govori, Ana je imala samo 5 vinera, od čega su samo dva došla iz forhenda, i čak 11 neiznuđenih grešaka, dok je Venus imala odnos +1, sa 11 vinera i 10 neiznuđenih grešaka.

Ana je nemoć na terenu između setova treneru Kontiću iskazala rečima: “Ubija me na terenu”, a on ju je savetovao da malo više koristi slajs.

Saveti nisu urodili plodom i Ana je u drugom setu stigla do samo jednog gema i posle samo sat vremena Venus pobedom 6-2, 6-1 ide u četvrtfinale.

Bivša dvostruka šampionka Dubaija će za polufinale igrati protiv Flavije Penete, koja je serijom 11-1 dobila Agnješku Radvanjsku. Nakon 4-1 za Poljakinju u prvom setu, Peneta je vezala devet gemova i meč dobila 6-4, 6-1. U međusobnim mečevima Italijanka vodi 4-3.