Veliki preokret Tipsarevića za drugo kolo US opena

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Tanasija Kokinakisa iz Australije.


Tipsarević je savladao Kokinakisa, a učinio je to na sebi svojstven način, u pet setova, posle preokreta i više od četiri sata igre. Rezultat je bio 6-7, 3-6, 6-1, 7-6, 6-3.

Australijanac je dobio prva dva seta, a onda je Tipsarević zaigrao kako zna i uspeo je da preokrene meč u svoju korist u preostala tri seta.

Janko je u trećem setu rivalu prepustio samo jedan gem, a najviše neizvesnosti na putu ka konačnom preokretu bilo je u četvrtom setu, koji je rešen u taj-brejku. Tipsarević je osvojio prva četiri poena u trinaestom gemu i rutinski priveo posao kraju, da bi u petom setu jednim brejkom rešio pitanje pobednika, ali treba napomenuti da je u tom delu igre spasao čak šest brejk lopti.

Tipsarevićev naredni rival biće Argentinac Dijego Švarcman, koji je sa 3-0 eliminisao svog sunarodnika Karlosa Berloka, prepustivši mu samo šest gemova  6-2, 6-, 6-3.

U utorak svoj nastup na ovogodišnjem US openu započinju Viktor Troicki i Dušan Lajović. Protivnik Troickog je Norbert Gombos iz Slovačke, dok se Lajović sastaje sa trenutno prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom iz Španije.