Veče propuštenih Jankovih šansi!

janko-sok-uso13-02Kolo ranije, nego prošle godine i set manje, ali ishod je opet bio isti. Janko i Ferer su ponovo odigrali uzbudljiv meč, ali je Španac bio bolji i skocentrisaniji, 7-6(2) 3-6 7-5 7-6(3).

Tako je Ferer obezbedio četvrtfinale i meč sa Rišarom Gaskeom, a Janku jedino preostaje da premotava film  i tok meča u glavi i prebrojava propuštene šanse, a bilo ih je previše!

U prvom setu, Janko pravi brejk na 4-4 i posle pauze servira za set. Umesto da ima dve vezane set lopte, Janko na 30-15 pravi laganu grešku na mreži, a zatim propušta sjajnu priliku da povede u meču. Posledica toga je bio lagano izgubljenu tajbrejk, mada je Ferer mogao i gem ranije da dođe do seta.

Sličan scenario je pretio da se desi i u drugom setu. Janko na 4-3 pravi brejk i servira za set, ali Ferer stiže do 00-30. Ipak, Janko sjajnom igrom stiže do četiri vezana poena i asom stiže do izjednačenaj u setovima!

Treći set, slična priča. Janko dolazi do 3-1, ali Ferer se vraća, 3-3. Janko ponovo pravi brejk u narednom gemu, a onda na 5-4 servira za set. To su, ispostaviće se, bili ključni trenuci u meču. Janko stiže do 40-00, ali uporni Ferer se ne predaje. To mu ne bi pomoglo da Janko nije ušao u seriju grešaka. Bukvalno je sam sebi presudio u tim trenucima, dozvoljio protivniku da izjednači, stekne psihološku prednost, koju Ferer koristi i dobija još dva naredna gema i set!

Janko je ipak pokazao, da se kod njega nešto menja. I pored šoka, koji je pretrpeo u završnici trećeg seta, Janko ne posustaje. Borio se i četvrtom setu, ali jednostavno nije imao koncetracije i snage da iskoristi svoje prilike a imao je tri vezane brejk lopte u četvrtom gemu završnog seta. Nije ih iskoristio a onda je tajbrejk opet bio koban po Janka.

Silni porazi koje je pretrpeo u poslednje vreme, sigurno su ostavili dubok trag na Jankovom samopouzdanju i to ne može tako lako da se izbriše. Posledica toga i jesu ove neiskorišćene šanse i loše odigrani tajbrejkovi u meču. I pored silnih grešaka, a i Ferer nije bio ništa bolji što se tog aspekta igre tiče, Janko je pružio odličnu partiju i nema razloga da ovaj meč i ceo turnir, ne budu prekretnica u pozitivnom smislu, kada je ova sezona i nastavak karijere u pitanju.