JJ: Već viđeno

Sydney International - Day 2Verovatno da je pored oscilirajuće forme, najveći Jelenin problem nesposobnost da gotovo dobijene mečeve privede kraju. Teško je nabrojati u koliko je mečeva Jelena dobila prvi set, imala prednost u drugom i izgubila. Noćas se to isto desilo, i u drugom kolu Sidneja je od nje bila bolja Roberta Vinci, 6-3 4-6 6-7(4)!

Sve je dobro išlo do 3-0 u drugom setu. Doduše, vodila se velika borba za gotovo svaki gem u prvom setu. Jelena je ipak uspevala da sačuva svoje servise i sa dva uzastopna brejka reši taj deo igre u svoju korist.

Ta sposobnost, je postala nesposobnost u ključnim trenucima. Od 3-0, Jelena osvaja samo jedan gem, i gubi drugi set, da bi u trećem imala ponovo brejk prednosti, 4-2, ali ni to nije uspela da zadrži. Na kraju, taj brejk je bio očekivano loš i posle 7-4, Jelena je pokazala da je što se tiče samopouzdanja i mentalne stabilnosti, tamo gde je i bila prošle godine.

Sledi Australian open i puno znakova pitanja kada je Jelena u pitanju. Treba biti optimista ali i realan, Jeleni bi odbrana prošlogodišnjeg rezultata, 4. kola, bio dobar rezultat.