VB: Olga i Miomir startovali pobedama

Najboji srpski juniori Olga Danilović i Miomir Kecmanović startovali su pobedama takmičenje na juniorskom Vimbldonu. I Olga i Miomir zabeležili su pobede u tri seta.

Prvi je svoj meč završio Miomir. Srpski teniser je u prvoj rundi bio bolji od Alesandra Davidoviča Fokine iz Španije. Kecmanović je pobedio u tri seta, rezultatom 6-3 4-6 6-2.
Srpski teniser je postavljen za 12. nosioca a naredni protivnik biće mu Tung-Lin Vu iz Tajpeha.

OLGA DANILOVIĆ ROHEMPTON 2016

Nakon odličnog rezultata na svom debiju na travi i polufinala na turniru prve kategorije u Rohemptonu, Olga Danilović zabeležila je i svoju prvu pobedu na Vimbldonu. Srpska teniserka je svoj prvi meč u karijeri na Vimbldonu igrala protiv Monike Klinarove iz Češke. Sa Čehinjom je Olga igrala već jednom, i to ove sezone, na šljaci, kada je ubedljivo izgubila. Ovoga puta, uloge su se promenile, a Olga je opkazala zašto je  od prošlog susreta napredovala čak preko 100 mesta na ITF listi.

Meč je srpska teniserka pčela dobro, povela 3-0, ali ubrzo ispustila brejk prednosti i dozvolila protivnici da se vrati na 3-3. Nakon neiskorišćenih brejk lopti u narednim gemovima na obe strane, set je rešen u 12. gemu, brejkom za srpsku teniserku. Drugi set je protekao u znaku češke teiserke koja je Danilovićevoj dva puta oduzela servis a nije joj dala ni jednu šansu za brejk. Treći set rešen je nakon šestog gema, kada Olga konačno uspeva da iskoristi šanse, tj brejk lopte do kojih dolazi i vezuje tri poslednja gema seta, a samim tim i meča.

U drugoj rundi Olga će igrati protiv kanadske teniserke Šarlot Robijard Mijet, koju je nedavno pobedila na startu Rolan Garosa, prepustivši joj samo četiri gema u drugom setu.