VB (K2): Krunićeva na korak od glavnog žreba, poraz Jakšićeve

U drugoj rundi kvalifikacija za Vimbldon, Srbija je imala samo dve predstavnice -Aleksandru Krunić i Jovanu Jakšić. Na žalost, u borbi za glavni žreb imaćemo samo jedniu.

Jovana Jakšić nije uspela da napravi iznenađenje protiv 5. nositeljke kvalifikacija Marije Sakari iz Grčke. Srpska teniserka je izgubila od 100 mesta bolje rangirane mlade Grkinje u dva seta, rezultatom 6-7(2), 2-6.

aleksandra krunić vimbldon 2015

Aleksandra Krunić je u drugoj rundi uspela da se ”osveti” Belgijanki Elsi Mertens za poraz od prošle nedelje i slavi u tri seta punih preokreta.
Meč je počela dobro i nakon četiri tesna gema došla do vođstva od 3-1. Ipak, u nastavku seta Belgijanka je bila bolja i osvaja čak pet gemova u nizu i samim tim set, rezultatom 6-3.
U drugom setu Krunićeva je ponovo povela 3-1, a onda stigla i do 5-2. Međutim i tada dozvoljava protivnici da se vrati u set i dolazi do 5-5. Ipak, poslednja dva gema osvaja, a samim tim i set, rezultatom 7-5. 
Treći set je takođe bio tesan, obilovao brejk šansama, ali je na kraju Aleksandra bila sigurnija na svom servisu i slavila sa konačnih 3-6, 7-5, 6-3.

Naredna protivnica Krunićevoj u borbi za glavni žreb biće Jing Jing Duan iz Kine. Njih dve su se do sada sastajale dva puta. Duan je slavila već davne 2012. godine u tri seta, a Krunićeva 2014. u dva. Oba puta mečevi su bili na tvrdim podlogama. Aleksandra je postavljena za 4. nositeljku kvalifikacija, a Jing Jing za 16..