VB (II DAN): Pobeda Toickog, poraz Lajovića u pet setova

Drugog dana Otvorenog Prvenstva Engleske, tj Vimbldona, na teren su izašla dva srpska predstavnika. Kao i prvi dan, učinak je bio polovičan.

viktor troicki vimbldon 2016

Viktor Troicki opravdao je ulogu favorita i bez problema se plasirao u drugu rundu turnira. U meču prvog kola, srpski teniser pobedio je kvalifikanta Trisztana Lamasina  iz Francuske. Troicki, inače 25. nosilac, slavio je rezultatom 6-4, 6-2, 6-2.
U narednoj rundi Viktor će igrati protiv španskog tenisera Alberta Ramosa Vinjolasa.

lajović vimbldon 2016

Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje na startu Vimbldona. Od srpskog tenisera bolji je bio 30 mesta bolje rangirani Nemac Dastin Braun. Nemački teniser je inače poznat kao specijalac za travu, a čak prošle dve sezone u nizu pobedio i Rafela Nadala na ovoj podlozi (Hale 2014, i Vimbldon 2015.)
Lajović se dobro držao, osvojio prvi set, pa vodio 2-1 u setovima, ali na žalost nije uspeo da osvoji i treći. Konačan rezultat bio je 6-4, 4-6, 6-3, 3-6, 4-6.

Dušan i Viktor nastupiće zajedno u konkurenciji parova. Na startu turnira oni će igrati protiv Ukrajinaca Sergeja Stakovskog i Aleksandra Dolgopolova.