Vavrinka prejak za Lajovića

Dušan Lajović završio je takmičenje na Rolan Garosu. Srpski teniser poražen je u drugom kolu od Stana Vavrinke posle četiri seta sa 6-3, 6-4, 5-7, 6-3. Nije Lajović mogao da pruži ozbiljniji otpor favorizovanom rivalu, mada je igrao veoma dobro za svoj rang. Vavrinka je bio raspoložen za igru, malo grešio, ostao fokusiran do kraja, ali je Duci uspeo da mu uzme jedan set. 

dusan lajovic

Srpski teniser se dobro držao do finiša prvog seta. Tada je imao pad u igri, a Švajcarac je to iskoristio i napravio brejk za 5-3, a već u narednom gemu realizovao set loptu za 6-3. U drugom setu srpski teniser nije pružio ni najmanji optor Vavrinki, koji je posle 20 minuta vodio sa 4-1, a onda rutinski priveo set kraju, iako je Duci uspeo da mu uzme jedan servis gem, ali to nije bilo dovoljno za preokret, pa Stan dobija set sa 6-4. 

Poveo je Lajović u trećem setu sa 3-1, u dva navrata oduzimao protivniku servis, ali je Vavrinka svaki put imao odgovor i uzvraćao ribrejkom. Ipak je na kraju ostao bez rešenja, pa je srpski teniser dobio set, smanjio rezultat na 2-1 i produžio meč. Međutim, to je bilo sve. Švajcarac je na brzinu poveo 4-1 i treću meč loptu realizovao posle dva sata i 37 minuta tenisa.