Uspešan start

Bojana Jovanovski je krenula sa pobedom u “odbranu” prošlogodišnjeg polufinala na turniru u Sidneju. U prvom kolu kvalifikacija, ona je pobedila Tamiru Pašek sa 6-0 7-6(7).

Tamiri su presele srpske teniserke, jer evo na dva turnira ne može dalje od prvog kola, prvo zbog Ane u Brizbejnu a sad Bojane u Sidneju. Bojana je dominirala u prvom setu osvojila čak 16 poena više, uostalom to i rezultat govori. Rezultat govori i da je drugi set bio neizvestan, da je bilo po tri brejka sa obe strane ali da je konačno sve dobro završeno po Bojanu. Servis je i dalje Bojanin veliki problem, ali je dobro što nije dozvolila da već dobijen meč pretvori u dramu, što joj je bio običaj u prošlogodišnjem pohodu na Sidnej.

Sledeća protivnica je samo na papairu lakši rival. Virdžinija Razano je lako savladala Tanasugarn, pa iako je slabije plasirana od Bojane, pamti dane kada je bila 16 na svetu i pobeđivala najbolje teniserke, zato Bojani neće biti lako. Inače od rezultata noćas, poraz Pašek je i najveće “iznenađenje” jer je Tamira 5 nosilac. Od nosioca su još ispali Jakimova i Parmentie.