Uspešan start za Jelenu

jelena-jankovicPrvu pobedu na ovogodišnjem AO, bar što se srpskih predstavnika u glavnom žrebu tiče, ostvarila je Jelena Janković, pobedom nad Johanom Larson od 6-2 6-2.

Iako su Jelena i Novak startovali u gotovo isto vreme, dugo je izgledalo da će Novak biti taj koji će prvi proći do drugog kola. Iako rezultat to ne govori, Jelena i Larson igrale su relativno dug meč, koji je trajao 77 minuta i u kojem je viđeno dosta neizvesnih gemova.

Setovi su se odvijali gotovo na identičan način. Prva tri gema i tri brejka, uz Jeleninu prednost koja je kasnije uvećava još jednim oduzetim servisom protivnice. Ipak, da se ne bi sve završilo brzo i jednostavno, Jelena dozvoljava na trenutak protivnici u prvom setu, da smanji prednost, dok se poslednji gem u drugom poprilično razvukao, da bi Jelena iskoristila tek četvrtu meč loptu.

Jelena je tako uradila ono što je morala i što joj je bilo potrebno. Pobedila je, nije dozvolila dramu i konačno zabeležila pobedu u novoj sezoni. Realno bi bilo, da se na sličan način nastavi, pošto će Jelena za protivnicu imati ili Karin Knap ili debitantkinju iz Portugala, Mariju Koehler.