Uspešan povratak Jelene na terene (VIDEO)

Nakon višenedeljne pauze i problema sa povredom, Jelena Janković vratila se  na terene, i to uspešno.

Srpska teniserka je na startu turnira u Rimu, u meču punom preokreta, uspela da savlada domaću teniserku Kamilu Đorđi, u dva tesna seta, 7-5, 7-5.

Jelena je dobro počela prvi set, oduzela protivnici servis u trećem gemu i servirala za vođstvo od 3-1. Međutim, Italijanka tada vezuje četiri gema u nizu i dolazi do vođstva od 5-2. Tada je Jelena ta koja vezuje pet gemova i uzima prvi set.

U drugom setu je bio sličan scenario. Đorđi je povela sa 4-1 i 30-0 na Jelenin servis, kada JJ preokreće na 5-4.  Sledeći gem uzima Italijanka, da bi srpska teniserka vezala poslednja dva gema i slavila još jednom sa 7-5.

Meč su obilovale greške, pogotovo  iz reketa italijanske teniserke. Odnos vinera i grešaka bio je 18-22 za srpsku teniserku, prema 25-52 za Đorđi.

Naredna protivnica Jeleni biće Slovakinja Magdalena Ribarikova. Do sada su se susretale tri puta, od toga dva puta na šljaci, Jelena je slavila u svakom meču bez izgubljenog seta.

JJ brani polufinale na ovom turniru, te bi joj svaka rana eliminacija donela primetan pad na rang listi, čak van 25 najboljih na svetu.