USO, žreb (WTA): Solidni žrebovi za Anu i Jelenu

Žrebom je odlučeno da Jelena Janković i Bojana Jovanovski igraju već na startu takmičnja, dok će Ana Ivanović za protivnicu imati Amerikanku Alison Riske. Ana se nalazi u sjajnoj formi, pa ne bi trebalo da ima problema da osmine finala ili do četvrtfinala gde bi je najverovatnije čekala Serena Vilijams. Šansu da izbori mesto u glavnom žrebu ima i Aleksandra Krunić koja se plasirala u poslednje kolo kvalifikavija.

anaPrva tensierka sveta i branilac titule, Serena Viliajms takmičenje započinje protiv tinejdžerke Tejlor Taunsend, a u 2. kolu će igrati protiv Skjavone ili Vanje King. Serena je dobila lagan žreb, pa ne bi smela da ima problema sa Karlom Suarez Navaro, Suaj Džang ili Kajom Kanepi. Jedine pretnje po Amerikanku mogu biti Koko Vandevege i Samanta Stosur, ali imajući u vidu da se Serena nalazi u odličnoj formi četvrtfinale  joj je skoro zagarantovano. Ana Ivanović može do duela sa Serenom u četvrtfinalu, a protivnice koje mogu da je spreče su Anastasija Pavljučenkova, Flavija Peneta, Kejsi Delakva i Karolina Pliškova.

Petra Kvitova kao treći nolsiac takimičenje započinje protiv Kristine Mladenović, a u sledećoj rundi bi moga da igra sa Koukalovom ili Cetkovskom. Problem za Čehinju može biti Medison Kiz u 3. kolu ili Viktorija Azarenka u osmini finala. Prošlogodišnja finslistinka Azarenka igra na startu sa Japankom Misaki Doi, a u 2. kolu bi mogla da igra sa Kristinom Mekhejl. Ova druga četvrtina je vrlo zanimljiva, jer dosta tensierki konkuriše za polufinale. Eženi Bušar je u lošoj formi došla na poslednji GS, a u 1. kolu igraće protiv Olge Govorcove. Ipak, Kanađanka bi trebalo da dođe do 3. kola i duela sa Čehinjom Stricovom, a u njenoj osmini žreba nalaze se i Dominika Cibulkova, Elina Svitolina i uvek nezgodna Jekaterina Makarova.

jelenaČudan žreb dobila je Nemica Anželik Kerber koja će u 1. i 2. kolu igrati protiv kvalifikantkinja. Šesta nositeljka nakon toga ima nezgodne protivnice u vidu Kurumi Nare, Aleksandre Voznjjak, a u osmini finala mogla bi da igra sa Jelenom Janković ili Sloun Stivens. Jelena ako savlada Bojanu igrala bi sa Pirinkovom ili Knap, a 3. kolo donelo bi četvrti okršaj sa Sloun Stivens. Agnješka Radvanjska na startu igra sa Šeron Fišman, a u njenom delu žreba nalaze se Roberta Vinči, Alize Korne, Daniejla Hantuhova i Lucija Šafaržova.

Poslednju četvrtfinu kompletiraju Marija Šarapova i Simona Halep. Upravo je ovaj deo žreba i najteži, a Šarapova će u 1. kolu odmeriti snage sa imenjakinjom Marijom Kiriljenko. Šarapova vodi sa 5-2 u pobedama, ali biće to nezgodan meč za petu nositeljku. 3. kolo i osmina finala Šarapovoj bi doneli Sabinu Lisiki i odličnu Karolinu Vožnjacki, pa će Ruskinja imati dosta probelma da dođe do četvrtfinala. Sa druge strane Simona Halep ima lagan žreb do 3. kola gde bi igrala sa Muguruzom, a u osmini finala sa Venus Vilijams, Sarom Erani, Kirsten Flipknes ili Kamilom Đorđi.