USO, žreb: Ana i Jelena u istoj osmini

Objavljen je žreb za poslednji gren slem turnir u sezoni i u ženskoj konkurenciji. Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković ukrštaju se već u četvrtom kolu, protivnica Bojane Jovanovski u prvoj rundi je Špankinja Laura Aruabarena, dok srpsko-crnogorski derbi igraju Aleksandra Krunić i Danka Kovinić.

Ana na startu igra protiv Dominike Cibulkove, a u trećem kolu bi mogla da ide na Eženi Bušar ukoliko Kanađanka povrati deo forme. Jelena počinje nastup protiv malo poznate Dodan iz Francuske, dok je najbolje rangirana nosteljka u tom delu žreba Špankinja Karla Suarez-Navaro. Ukoliko obe prebrode startna tri kola u osmini finala gledaćemo novi meč između Ane i Jelene.ana vs jjBojana Jovanovski vraća se nakon povrede i startuje protiv Laure Aruabarene, a onda najverovatnije ide na Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu. Ako dođe do trećeg kola, a pošto je u istoj polovini žreba kao Ana i JJ sledi joj duel sa Marijom Šarapovom. Aleksandra Krunić je u drugoj polovini žreba, a u prvom kolu ćemo videti srpsko-crnogorskoi derbi u kojem će reket ukrstiti sa Dankom Kovinić. Pobednica ovog duela ide na Juliju Gerges ili Šmidlovu, a u tom delu žreba je i Petra Kvitova.

Serena Vilijams predvodi deo žreba u kojem su tri Srpkinje i Marija Šarapova, a u prvom kolu će se sastati sa Ruskinjom Đačenko, u trećem je moguć duel sa Sloun Stivens, a već u četvrtom kolu verovatno će se sastati sa Agnješkom Radvanjskom, dok bi u četvrtfinalu mogla na ovog leta sjajnu Belindu Benčič.Maša će se u prvom kolu sastati sa Darjom Gavrilovom i biće to prvi meč za Šarapovu od Vimbdlona.

Simona Halep, u drugoj polovini žreba, počinje od Marine Eraković, a u tom delu su i Viktorija Azarenka koja počinje od Lucije Hradecke, Sabine Lisicki koja startuje protiv kvalifikantkinje, te finalistkinja Rolan Garosa Lucija Šafaržova koja za protivnicu u prvom kolu ima Lesiju Curenko.