USO počeo pobedom

Ako se po prvom kolu kvalifikacija turnir poznaje, onda treba očekivati lepe vesti sa ovogodišnjeg US opena. Aleksandra Krunić je bila favorit u prvom kolu i to je opravdala pobedom, 6-4 2-6 6-2.

Nije moralo u tri seta, ali to je Aleksandra. Uvek nešto zakomplikuje, pa je sreća što se sve ipak relativno jednostavno završilo. Iako je prema WTA listi Krunić bila favorit, radi se ipak o malim razlikama, tako da je to ipak bio otvoren meč. Hogenkamp je u maju imala najbolji plasman u karijeri, 188. mesto, Aleks nedavno 172. Holanđanka je godinu dana starija a imale su slične rezultate kao juniorke.

Meč je počeo sjajno za Aleks koja je brzo povela sa 3-0, da bi se Holanđanka brzo vratila u set ali je popustila u najgorem trenutku po nju, na 5-4 za Aleksandru. Drugi set je počeo brejkom, koji je Aleksandra mogla da vrati već u narednom gemu. Nije u tome uspela, pa je do kraja seta dominirala njena protivnica.

Kada je i treći set počeo kao drugi, izgledalo je da će se Aleksandra brzo oprostiti od turnira. Ipak, posle razmene brejkova u prva četiri gema trećeg seta, Aleksandra je uspela da uspostavi kontrolu nad mečom i da osvoji naredna četiri gema i plasira se u drugo kolo.

Krunić je tako ponovila prošlogodišnj rezultat, ali je sada čeka teži posao ako želi više od toga. Sledi pobednica meča, Ribarikova – Koin, dakle dve kvalitetne i iskusne teniserke. Koja god da pobedi Aleksandri neće biti lako. Ipak ako se uzme u obzir da srpska teniserka pobeđuje i gubi u serijama, a s obzirom da je prethodna tri meča izgubila, sve je moguće.