USO: Nezgodan žreb za srpske predstavnike

Žreb za poslednji Gren Slem sezone je  izvučen.  Naši predstavnici imaju itekako razloga za brigu.

US OPEN 2013 - ŽREB

Novak Đoković počinje turnir mečom protiv Ričardsa Berankisa iz Litvanije. Zatim ide na boljeg iz duela Bendžamin Beker iz Nemačke i Lukaš Rosol iz Češke. U trećoj rundi najverovatnije će ga čekati Bugarin Grigor Dimitrov, a tu je i Jarko Nieminen iz Finske. U četvrtoj  je  moguć okršaj  sa Fabiom Fonjinijem iz Italije ili Benoa Perom iz Francuske. 
U četvrtfinalu Novaku je projektovan Huan Martin Del Potro iz Argentine, koji pre toga mora da ”preživi” Australijanca Lejtona Hjuita, Austrijanca Jirgena Melcera i druge izazove.  U polufinalu Đokovića bi najverovatnije čekao branilac titule Endi Mari iz Velike Britanije. U toj četvrtini nalaze se i Čeh Tomaš Berdih, Švajcarac  Stanisals Vavrinka, Nemac Tomi Has i drugi.

U drugoj polovini žreba nalazi se  Španac Rafael Nadal koji već u četvrtfinalu može igrati sa švajcarskim teniserom Rodžerom Federerom. U polufinalu mu je projektovan sunarodnik David Ferer, ali tu su i Ježi Janovič iz Poljske, Amerikanac Džon Izner, Rišar Gaske iz Francuske, Miloš Raonić iz Kanade i drugi. 

Janko Tipsarević se nalazi u drugoj polovni i u prvoj rundi igraće ssa Pablom Kuevasom iz Urugvaja, zatim sa boljim iz duela Andrej Kuznjecov (Rusija) – Dudi Sela (Izrael). Treća runda donela bi mu verovatno okršaj s Ježijem Janovičem (Poljska), a četvrta sa Davidom Fererom (Španija)

Projektovana četvrtfinala:

Novak Đoković   Huan Martin Del Potro
Endi Mari  Tomaš Berdih
 
Rišar Gaske David Ferer
Rafael Nadal Rodžer Federer

Što se devojaka tiče žreb je sledeći:

Jelena Janković nalazi se u gornjoj polovini, kod Seerene Vilijams iz Amerike. Startuje sa  američkom mladom nadom Medison Kiz, a onda ide  na bolju iz duela Alisa Klejbanova (Rusija) – Monika Puig (Portoriko). U trećoj rundi  bi je najverovatnije čekala Sorana Kirstea iz Rumunije. U 4. rundi projektovan je okršaj sa Na Li iz Kine, a tu je i britanska mlada nada Lora Robson. U četvrtfinalu  bi je najverovatnije čekala Agnješka Radvanjska, a tu su i Sabina Lisicki (Nemačka) i Ruskinje Jekaterina Makarova i Anastasija Pavljučenkova.
U ovoj poloviji se pored Serene nalaze i njena sestra Venus, Anđelik Kerber (Nemačka), Sloan Stivens (SAD),  Kirsten Flipkens (Belgija) i druge.

Ana Ivanović nalazi se u suprotnoj polovini žreba. Startuje sa mečom protiv Ane Tatišvili iz Gruzije, a zatim protiv bolje iz duela Varvara Lepčenko(SAD) – Aleksandra Dulgeru (Rumunija).  U trećoj rundi mogla bi ukrstiti rekete sa Dominikom Cibulkovom (Slovačka), Elinom Svitolinom (Ukrajna), Julijom Gerges (Nemačka) ili Kristinom Mekhejl (SAD). U četvrtoj rundi najverovatnije bi je čekala Viktorija Azarenka iz Belorusije. 

Vesna Dolonc otvara protiv Aleksandre Voznjak (Kanada), a onda ide upravo na Viktoriju Azarenku.

Bojana Jovanovski se takođe nalazi u ovoj polovini i igraće sa Andreom Petković (Nemačka) u prvom kolu, a zatim sa boljom iz duela Mizaki Doi (Japan) – Petra Kvitova (Češka), koje su Anine potencijalne protivnice u eventualnom četvrtfinalu.

Ona koja se u ovoj polovini izbori za polufinale ide na najbolju iz četvrtine u kojoj su Karolina Vožnjacki (Danska) Marija Kiriljenko (Rusija) i Italijanke  Sara Erani i Roberta Vinči.

Parovi četvrtfinala:

Serena Vilijams Anđelik Kerber
Na Li Agnješka Radvanjska
Sara Erani Karolina Vožnjacki
Viktorija Azarenka Petra Kvitova

PratiteUS OPEN na NETTENISU: REZULTATIVESTI.